7 dagers vannfaste

For noen er det sånn at mat og måltidsrytme virker litt ekstra inn på dagsformen. Etter mye stillesitting, studentliv, dårlige treningsrutiner, lettvinte måltider og for mye snacks og godterier, kan man prøve å resette seg selv. Gud har gitt oss et verktøy for å hjelpe oss å bryte løs fra dårlige mønstre. Så hvis du vet at du vil endre situasjonen din, kan du prøve en 7 dagers faste. Jesus fastet blant annet 40 dager og 40 netter for å forberede sitt virke på jorden.

“Salige er de som hungrer og tørster etter rettferdigheten, for de skal mettes”
Matteus 5:6

Når var sist du var skikkelig sulten?

morre-christophe-121645.jpg

Sånn gikk fasten denne gangen:
Brukte leseplanen  
Authentic Fasting From James MacDonald hos bible.com.

Dag 1:
Etter å ha rundet av siste dag før vannfasten med litt mindre mat enn vanlig, ble dag 1 en rolig dag der jeg var ganske sulten dagen gjennom. Det var hardt å ikke spise, men nå skal jeg ut i praksis om en uke. Da vil jeg ha lagt bak meg mine usunne matvaner, og nyte godt av det en uke med vannfaste og spirituelt liv har gitt meg. Sovnet på sofaen midt på dagen.
(Skriftsted: Joel 2:12-13)

Dag 2:
Natten gikk fint. Jeg var sulten gjennom hele dagen, men det gikk såpass fint at jeg tok meg et par turer ut og handlet på butikken. Sovnet på sofaen også i dag.
(Skriftsted: Matteus 6:17-18)

Dag 3:
Sov godt i natt, men våknet tidlig. Har hatt en ekstremt sulten dag. Blodsukkeret ble veldig lavt, og følelsen av å besvime når jeg reiste meg, kvalme og generell uvelhet, førte til at jeg spiste et eple i dag. Jeg tenker at jeg har gått for brått på denne fasten, og skulle spist lettere måltider og mindre mat før jeg startet. Det ble ingen soving på dagtid i dag. Følte meg mye mer våken, og sovnet ikke på dagen i dag.
(Skriftsted: Johannes 4:1-38)

Dag 4:
Sov dårlig i natt og jeg følte meg veldig dårlig da jeg stod opp, blodsukkeret var lavt, og jeg var kvalm og skjelven. Det var like før jeg bestemte meg for å bryte hele fasten. I stedet for å bryte, tok jeg en halv appelsin til frokost. Resten av dagen har vært topp. Har til og med hatt litt lett trening, og ingen soving på sofaen. Akkurat nå føler jeg meg kvikk i kroppen og klar i toppen! Litt sultfølelse, men ikke påtrengende.
(Skriftsted: Johannes 4:31-32

Dag 5:
Våknet og følte meg bare dårlig. Ingen energi heller. Dermed besluttet jeg å bryte fasten.  – Sakte, men sikkert – Denne dagen ble det en appelsin, + litt VLC-lavkalori shake. Men ikke noe trøtt på kveldstid. Tvert imot.
(Skriftsted: Johannes 4:34)

Dag 6:
Våknet grytidlig, selv om jeg ikke sovnet noe tidlig i gåt. Har blitt en halv appelsin i dag + noen VLC-shaker. God form, godt humør. Ikke noe trøtt, og det er helt uvanlig for å være meg. I morgen er siste dagen av min såkalte vannfaste, som ikke ble helt som planlagt. Men har fått godfølelsen i kroppen, og er veldig fornøyd med det.
(Skriftsted: 1. Peter 2:11-12)

Dag 7:
(Skriftsted: Jesaja 58:6-12)

fastebilde

Oppsummering:

Konklusjon:

“Herren skal alltid lede deg og mette din sjel i det tørre landet. Han skal styrke kroppen din så du blir som en vannrik hage, en kilde der vannet aldri svikter. Dine gamle ruiner skal bygges opp igjen, du skal gjenreise grunnmurer fra eldgamle slekter. Du skal kalles
Den som murer igjen revner, Den som setter i stand veier så folk kan bo der.”
(Jesaja 58:11-12)
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s